Piltit päiväkotiin – vitamiineista voimaa ja vastustuskykyä

Kello soimaan ja piltit päiväkotiin! Loma on ohi ja pian kaikkia väsyttää. Mikä neuvoksi? Vitamiinit ja hivenaineet ovat elintärkeitä ravintoaineita, joita jokainen perheenjäsen tarvitsee. Niiden saanti kannattaa turvata etenkin, kun kesä taittuu syksyksi. Pimeys, kylmyys ja bakteerit koettelevat meitä jokaista – tarvitsemme suojaravintoaineita jokaiseen päivään.

Monivitamiinit joka päivä
Vaikka ravinto onkin pääasiallinen ravintoaineiden lähde, monivitamiinivalmisteilla voidaan turvata tärkeiden ravintoaineiden saanti joka päivä. Minisunin lapsille tarkoitetut monivitamiinivalmisteet sisältävät turvallisen määrän tärkeimpiä vitamiineja ja kivennäisaineita. Seuraa lapsen syömistä, sillä vain siten tiedät, saako hän monipuolisesti kaikkia ravintoaineita. Suomessa lapsille suositellaan D-vitamiinilisää ympäri vuoden, mutta muita vitamiinilisiä voi käyttää tarpeen mukaan. C- ja D-vitamiinit ovat hyödyllisiä pimeään vuodenaikaan.

Rutiinit kuntoon
Kun arki koittaa, jaksamista helpottavat myös hyvät rutiinit. Säännölliset ruoka-ajat, riittävä lepo, käsien pesu sekä ulkoilu. Väsynyt lapsi virkistyy ulkona, mikset myös sinäkin! Ulkoilussa tärkeintä on oikea pukeutuminen. Muista, että kylmä ilma rasittaa kehoa enemmän kuin lämmin, joten ruokahalukin saattaa olla ulkoilun jälkeen parempi. Pelkillä muroilla ei jaksa kovin pitkään. Levon määrä on puolestaan yksilöllinen, mutta siinäkin säännöllisyys helpottaa oikean rytmin löytymistä.

Minisun-tuotteet lapsille
Lasten Minisun-tuotteet ovat hyvänmakuisia ja niitä on helppo annostella – vain 1 tabletti kerran päivässä riittää. Minisun-tabletit voi imeskellä, pureskella tai nielaista. Lapsille on hyvä kertoa pienestä pitäen, miten vitamiineja käytetään ja miksi niitä tarvitaan.