Näin aloitat D-vitamiinitipat vauvalle

Suomessa vauvoille suositellaan päivittäistä D-vitamiinilisän käyttöä 10 mikrogrammaa päivässä ympäri vuoden. Täysimetetyn vauvan pääasiallinen D-vitamiinin lähde on vitamiinivalmiste, minkä vuoksi sen antaminen vauvalle on erittäin tärkeää. Pulloruokitun vauvan tulee saada vuorokaudessa litran verran äidinmaidonkorviketta, jotta D-vitamiinin saanti on turvattu.

Päivittäistä D-vitamiiniannosta ruvetaan antamaan vauvalle, kun tämä on noin kahden viikon ikäinen. Minisunin D-vitamiinitipat on suunniteltu erityisesti vauvoille, sillä ne on helppo annostella ja antaa vauvalle joko suoraan tai vaikkapa lusikan avulla. Muistathan, että äidin imetysaikana ottaman D-vitamiinilisän ei ole todettu vaikuttavan lapsen D-vitamiinisaantiin, joten imeväisikäisen vauvan D-vitamiinilisä on annettava lapselle suoraan.

Näin annat vauvalle D-vitamiinitipat:

  1. Aloita tippojen antaminen rauhassa. Tärkeintä on, että vauva sekä äiti tai isä tottuvat uuteen rutiiniin.
  2. Valitse hetki, jolloin vauva on tyytyväinen. Muista, että vauvojen itkuisuus lisääntyy juuri kahden viikon iässä, joten D-vitamiinilla ei ole välttämättä yhteyttä itkuihin.
  3. Jos vauva viihtyy hoitoalustalla, anna tipat hänelle pipetin avulla hoitotoimenpiteiden yhteydessä. Jos vauva on levoton, pidä hän sylissä ja anna tippoja vähitellen. Jos vauva juo pullomaitoa, voit myös sekoittaa tipat maidon sekaan.
  4. Muista, että vauvan tärkein aisti on kosketus. Silitä vauvaa ja pidä tämän iho paljaana, niin hän tuntee läsnäolosi uudessa tilanteessa.
  5. Jos vauvalla on runsaasti vatsavaivoja, aloita D-vitamiinitippojen yhteydessä tarvittaessa maitohappobakteerien antaminen. Vauvan suolisto on vielä kehittymätön ja kaipaa usein tueksi suoliston tasapainoa lisääviä hyviä bakteereja eli probiootteja.

Minisun Oliiviöljy D-tipat on uusi vauvojen D-vitamiinitippa. Se sisältää luonnollista ekstra-neitsytoliiviöljyä, 10 mikrogrammaa hyvin imeytyvää D3-vitamiinia ja E-vitamiinia, joka toimii tuotteessa säilöntäaineena. Minisun Oliivöljy D-tipat annostellaan kätevästi pipetillä. Myös Minisun D-tipat sisältää hyvin imeytyvää D3-vitamiinia, joka on suositeltu D-vitamiinimuoto. Molemmat tipat valmistetaan Suomessa ja niitä saa apteekista. Noin 1–2-vuotias lapsi voi siirtyä käyttämään pienikokoisia ja hyvänmakuisia Minisun D-vitamiinitabletteja.