Vauvojen tärkein vitamiini on D-vitamiini

Vauvojen tärkein vitamiinilisä on D-vitamiini. Täysimetetyn vauvan pääasiallinen D-vitamiinin lähde on vitamiinivalmiste, minkä vuoksi sen antaminen vauvalle on erittäin tärkeää. Pulloruokitun vauvan tulee saada vuorokaudessa litran verran äidinmaidonkorviketta, jotta D-vitamiinin saanti on turvattu.

Päivittäinen Minisun D-vitamiini on helppo antaa vauvalle, sillä nestemäiset tipat voi huoletta antaa ruuan tai juoman seassa. Vain viisi tippaa päivässä varmistaa vauvan D-vitamiinin riittävän saannin. Äidin imetysaikana ottaman D-vitamiinilisän ei ole todettu vaikuttavan lapsen D-vitamiinisaantiin, joten imeväisikäisen vauvan D-vitamiinilisä on annettava lapselle suoraan.

Minisun Oliiviöljy D-tipat on uusi vauvojen D-vitamiinitippa. Se sisältää luonnollista ekstra-neitsytoliiviöljyä, 10 mikrogrammaa hyvin imeytyvää D3 -vitamiinia ja E-vitamiinia, joka toimii tuotteessa säilöntäaineena. Minisun Oliivöljy D-tipat annostellaan kätevästi pipetillä. Myös Minisun Drops sisältää hyvin imeytyvää D3-vitamiinia, joka on suositeltu D-vitamiinimuoto. Molemmat tipat valmistetaan Suomessa ja niitä saa apteekista.

Suomessa vauvoille suositellaan päivittäistä D-vitamiinilisän käyttöä 10 mikrogrammaa päivässä ympäri vuoden. Jo noin 1–2-vuotias voi siirtyä käyttämään pienikokoisia ja hyvänmakuisia Minisun D-vitamiinitabletteja. Vain yksi tabletti päivässä riittää turvaamaan D-vitamiinin saannin.

Suositus:
D-vitamiini: 0–2-vuotiaat 10 µg /vrk

Minisun_D-tipat

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Email to someoneShare on VK