Uusi D-vitamiini sisältää extra-neitsytoliiviöljyä

05.10.2016

Minisun-tuoteperhe kasvaa helposti nieltävällä öljykapselilla, joka sisältää D-vitamiinia ja korkealaatuista ekstra-neitsytoliiviöljyä. Minisun D-vitamiini + Oliiviöljykapseli on luonnollinen vaihtoehto päivittäiseen D-vitamiinin saannin täydentämiseen. Terveelle aikuiselle suositellaan 10–20 mikrogramman päivittäistä D-vitamiinilisää erityisesti pimeään vuodenaikaan ja ikääntyville ympäri vuoden.

D-vitamiinin puute lihottaa
Uusi tutkimus viittaa myös siihen, että erityisesti naiset kärsivät lievästä painonnoususta, jos heillä on puutetta D-vitamiinista.
Yhdysvalloissa vuonna 2015 tehty tutkimus** osoittaa, että erityisesti vanhemmilla naisilla D-vitamiinin puute aiheuttaisi enemmän painonnousua kuin niillä, joilla on elimistössään enemmän D-vitamiinia. Tutkimuksessa oli mukana naisia, jotka olivat iältään 65-vuotiaita. Tutkimus kesti viisi vuotta ja sinä aikana naisten pääasiallinen D-vitamiinin lähteenä oli aurinko, josta ei kuitenkaan saatu riittävästi D-vitamiinia. Puutteellinen D-vitamiini elimistössä lihotti naisia keskimäärin yhden kilon verran enemmän kuin naisia, joilla oli hyvät D-vitamiinipitoisuudet elimistössä.

Elimistön kyky tuottaa D-vitamiinia iholla heikkenee myös ikääntymisen myötä. Ikääntyvät myös oleskelevat enemmän sisätiloissa, mikä pahentaa puutosta, mikäli D-vitamiinia ei saada ravinnosta tai ravintolisien muodossa.

D-vitamiini varastoituu elimistöön
Kesän jälkeen elimistön D-vitamiinivarastot ovat pääosin täynnä, jos iho on pystynyt hyödyntämään auringosta saatavaa D-vitamiinia. Auringon säteiden vaikutuksesta iholla tapahtuu D-vitamiinisynteesi, jonka ansiosta elimistö saa elintärkeää vitamiinia koko elimistön käyttöön. Kun elimistön D-vitamiinivarastot ovat täynnä, ne riittävät pääosin noin kolmeksi kuukaudeksi eteenpäin. Ikääntyvillä iho ei pysty tarpeeksi tehokkaasti valmistamaan D-vitamiinia ja siksi ikääntyvien tulisi käyttää D-vitamiinivalmisteita myös kesällä.

Suomessa syyskuun ja toukokuun välillä auringon säteet eivät enää riitä tuottamaan D-vitamiinia iholla, vaan sitä tulee saada joko ruuasta tai ravintolisistä. Suomalaiset saavat tutkimusten* mukaan liian vähän D-vitamiinia. Lohi on hyvä lähde päivittäiselle D-vitamiinille: 130 grammasta lohta saa 10 mikrogrammaa D-vitamiinia. D-vitamiini tulisi lisäksi ottaa ruoan kanssa.

Soveltuu erikoisruokavalioihin
Minisun D-vitamiini + Oliiviöljykapselit sisältävät hyvälaatuista ekstra-neitsytoliiviöljyä, joka on tuotettu mekaanisesti. Mekaaninen tuotanto tarkoittaa sitä, että oliiviöljyyn ei lisätä mitään, eikä siitä poisteta mitään. Tuote sopii monille kohderyhmille, koska se on laktoositon, gluteeniton ja hiivaton, eikä sisällä makeutusaineita, aromeja tai säilöntä- ja väriaineita.

 

*Voipio AJ, Pahkala KA, Viikari JS, Mikkilä V, Magnussen CG, Hutri-Kähönen N, Kähönen M, Lehtimäki T, Männistö S, Loo BM, Jula A, Marniemi J, Juonala M, Raitakari OT. Determinants of serum 25(OH)D concentration in young and middle-aged adults. The Cardiovascular Risk in Young Finns Study. Annals of Medicine. 2015 Apr 23:1-10 Raimundo FV, Faulhaber GAM, Menegatti PK, da Silva Marques L, Furlanetto TW, Effect of High‐ versus Low‐Fat Meal on Serum 25‐Hydroxyvitamin D Levels after a Single Oral Dose of Vitamin D: A Single‐Blind, Parallel, Randomized TrialInternational Journal of Endocrinology 2011 doi:10.1155/2011/809069

**Christopher Ochner, M.D., nutrition, weight loss and obesity expert, The Mount Sinai Hospital, New York City; Toni Marinucci, MS, RDN, registered dietitian nutritionist, Staten Island University Hospital, New York City; European Congress on Obesity, news release, May 7, 2015

Lisää Vitamiinit -artikkeleita


{{ htmlFormat(article.title.rendered) }}
Lue lisää »
< Uudemmat Vanhemmat >