5 syytä lisätä D-vitamiinin käyttöä syksyllä

11.09.2017

1. Flunssakausi alkaa
Ainakin 70 prosenttia ihmisistä saa yhden tai useamman hengitysteiden infektion eli flunssan, keuhkoputkentulehduksen tai korvatulehduksen joka vuosi. Viimeisin tutkimus osoittaa, että D-vitamiinivalmisteen käytöllä voidaan ehkäistä hengitysteiden infektioita, etenkin sellaisilla henkilöillä, joilla on puutetta D-vitamiinista. Tutkimus osoittaa, että D-vitamiinin käytöllä voidaan vähentää vuotuisia flunssatartuntoja jopa 12 prosentilla.

2. Päivä pimenee
Suomessa auringon säteet tulevat riittävän korkealta vain keskikesällä, jolloin D-vitamiinin tuotannolla ihon kautta on merkitystä. Keskikesällä jo 15 minuuttia auringossa paljaisiin käsivarsiin ja kasvoihin riittää turvaamaan päivittäisen D-vitamiinin saannin. Muina vuodenaikoina auringon säteet tulevat niin matalalta, etteivät ne riitä tuottamaan tarpeeksi D-vitamiinia iholla.

3. Mieliala maassa
D-vitamiini osallistuu elimistön aineenvaihduntaan monin eri tavoin. Useat tutkimukset osoittavat, että D-vitamiinilla on yhteys myös masennuksen oireiden hoidossa. D-vitamiinin puute voi aiheuttaa masennusta ja toisaalta D-vitamiinilisä voi parantaa sitä.

4. Kilot kuriin
Vitamiineista on hyötyä laihduttajalle, sillä vitamiinit ja hivenaineet osallistuvat monin tavoin elimistön aineenvaihduntaan. Vitamiinivalmisteilla voi varmistaa, että saa kaikki tärkeät ravintoaineet, vaikka energiansaanti vähenee. Ravintolisänä käytetty monivitamiinivalmiste ei kuitenkaan ole “ihmepilleri”, joka korvaa terveellisen ruokavalion, mutta siitä saa hyvää tukea juuri laihdutuskuurin aikana.

5. Seksuaaliterveys
Auringosta saatava D-vitamiini lisää elimistön kykyä tuottaa hormoneja. D-vitamiinin tiedetään vaikuttavan ainakin immuunipuolustukseen, lihasten sekä hormonien toimintaan. Miehillä D-vitamiinilisää tutkitusti testosteronin määrää elimistössä ja vaikuttaa siten suoraan miesten fyysiseen ja seksuaaliseen hyvinvointiin. D-vitamiini onkin miesten tärkein vitamiini, jonka riittävästi saannista kannattaa huolehtia, mikäli mielii pitää mieskunnon korkealla.

Lisää Vitamiinit -artikkeleita


{{ htmlFormat(article.title.rendered) }}
Lue lisää »
< Uudemmat Vanhemmat >