5 keinoa lisätä lasten vitamiinien saantia

Pöpöt leviävät vilkkaasti talvella, kun lapset viettävät paljon aikaa sisätiloissa ja kylmyys koettelee vastustuskykyä. Bakteereille ja viruksille voi laittaa kampoihin nauttimalla vastustuskykyä vahvistavia ja ylläpitäviä vitamiineja.

Väriä lautaselle
Lapsille kannattaa valmistaa mahdollisimman monipuolisia aterioita, jotka sisältävät paljon kasviksia; viljaa, perunaa tai pastaa; lihaa, kalaa, kananmunaa tai palkokasveja. Erivärisissä kasviksissa on erilaisia vitamiineja, ja lisäksi ne näyttävät lautasella houkuttelevilta.

Välipalaksi vitamiinitankkaus
Tarjoa päivittäin hedelmiä ja marjoja, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja. Kauppojen värikkäissä hedelmätiskeissä on mistä valita, ja kotimaisia marjoja saa pakastealtaasta läpi vuoden. Tarjoile hedelmät tai marjat sellaisenaan tai sujauta muiden välipalojen sekaan.

Kalaa kahdesti viikossa
Kala on tärkeä D-vitamiinin lähde erityisesti talvella. Ilman kalaa ruuasta on vaikeaa saada riittävää määrää D-vitamiinia. Mikäli kala ei maistu, D-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja voi nauttia esimerkiksi hyvänmakuisten Minisun Omega Junior -geelipalojen muodossa, jotka auttavat myös keskittymiskykyyn.

D-vitamiini päivittäin
D-vitamiini on tärkeä vastustuskyvyn ylläpitäjä ja luuston rakentaja. Sitä pitää antaa lapsille vitamiinilisän muodossa ympäri vuoden. Minisun D-vitamiinitabletit maistuvat hyviltä ja ne on helppo pureskella, imeskellä tai niellä. Muistathan nauttia myös talviauringosta!

C-vitamiini vahvistamaan
Parhaiten C-vitamiinia saa tuoreista kasviksista, hedelmistä ja marjoista, mutta sitä voi ottaa myös vitamiinilisänä. Nallenmuotoiset ja mansikan makuiset Minisun C-vitamiini Junior -tabletit ovat lasten mieleen.